Dobro došli u virtuelnu kiropraktičku praksu dr B. Škarica!

Kiropraktička praksa dr Boris Škarica nalazi se u Janji, malom mjestu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, deset kilometara udaljenom od grada Bijeljine. Ovu jedinstvenu i veoma uspješnu praksu vodi dr spec. med. Boris Škarica. Dr B. Škarica rođen je u Sarajevu 1956. godine gdje je završio Medicinski fakultet kao jedan od najboljih studenata.

DSC 2040Specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva završio je na Ginekološko akušerskoj klinici u Beogradu. Postdiplomski studij pohađao je na zagrebačkom sveučilištu iz oblasti primjene ultrazvuka u kliničkoj medicini.

Brojna stručna usavšavanja iz oblasti ginekologije i akušerstva, kliničkog ultrazvuka i porodične medicine završio je na univerzitetima u Zemlji i inostranstvu.

Do 1992. godine je bio jedan od najuspješnijih fitoterapeuta u SFRJ. Osnivač je i vlasnik  firme “Ecopharm” koja se bavila proizvodnjom medicinskih čajeva i proizvoda na bazi ljekovitog bilja. Kiropraktikom se veoma uspješno bavi duži niz godina.

DSC 2092Kiropraktiku je usavršavao u Jeni, Potsdamu, Lajpcigu, Berlinu i Hamburgu gdje je stekao sertifkat udruženja ljekara kiropraktičara iz Berlina - GDMM AMM Berlin. Na usavršavanju u Hamburgu stekao je diplomu kiropraktičara tompsonove kiropraktike. Član je Udruženja ljekara kiropraktičara Berlina - GDMM AMM Berlin. Sa saradinicom Bojanom Škaricom koja je diplomirani kiropraktičar i akupunkturista sa međunarodinim sertifikatom, vodi veoma uspješnu i poznatu praksu za kiropraktiku i akupunkturu u Janji pored Bijeljine.

 

Dr spec. med.  Boris Škarica

Doktor porodične medicine

Specijalista ginekologije i akušerstva

Ultrasoničar

Prvi doktor kiropraktičar u BiH

sa sertifikatom GDMM AMM Berlin

Joomla SEF URLs by Artio