+387 65 309 863
+387 65 309 863

Drugi dio emisije Dr Borisa Škarice na BN TV. Dr Škarica objašnjava koje sve tegobe i poremećaje kiropraktika liječi kao što je glavobolja, mučnina, bol u želucu i mnoge druge.

Link: https://www.youtube.com/user/doktorbs11/videos

Dr Boris Škarica – Kiropraktika
bol u želucu

Dr Boris Škarica je najpoznatiji doktor kiropraktičar Jugoistočne Evrope. Veoma uspješnu i jedinstvenu praksu za kiropraktiku i akupunturu vodi u Janji pored Bijeljine i u Sarajevu. Dr B. Škarica rođen je u Sarajevu 1956. godine gdje je završio Medicinski fakultet. 1979. godine proglašen je za najboljeg studenta BiH.

Dr Boris Škarica je doktor porodične medicine i specijalista ginekologije i akušerstva. Specijalizaciju je završio na Ginekološko akušerskoj klinici u Beogradu GAK. Postdiplomski studij pohađao je na zagrebačkom Sveučilištu iz oblasti primjene ultrazvuka u kliničkoj medicini. Brojna stručna usavršavanja iz oblasti ginekologije, akušerstva, kliničkog ultrazvuka i porodične medicine, završio je na univerzitetima u zemlji i inostranstvu.

2018. godine objavio je prvu naučnu studiju u svijetu iz oblasti vetebrogenih disfukcijskih tegoba i poremećaja. Skarica B. Effectiveness of Manual Treatment on Pregnancy Symptoms:Usefulness of Manual Treatment in Treating Pregnancy Symptoms. Med Arch. 2018;72(2):131-135. – vidi link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29736103

2019. godine objavio je knjigu iz oblasti psihologije .„Ljubav“ geneza-struktura-klasifikacija-svrha, u izdanju izdavačke kuće „Dobra knjiga“ iz Sarajeva. ISBN 978-9958-27-500-5, COBISS.BH-ID 27373574

Do 1992. godine je bio jedan od najuspješnijih fitoterapeuta u SFRJ. Prije otkrića bakterije Helicobacter pylori, uzročnika čira na želudcu i dvanaestercu, svojim originalnim i zaštićenim preparatima na bazi ljekovitog bilja u potpunostri je izliječivao oboljele od ove, do tada neizlječive bolesti.  Osnivač je firme “Ecopharm” koja se bavila proizvodnjom ljekovitih preparata na bazi ljekovitog bilja.

Copyright © 2020 Dr. Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu niti prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način, bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite