+387 65 309 863
+387 65 309 863

Koliko se svojim izborom može uticati na svoje zdravlje govori dovoljno da kada se pojave bolovi u leđima, bolovi u vratu, bol u gornjem dijelu kičme i mnoge druge tegobe se potpuno zanemare. Dobro je poznato da u današnjem vremenu i trci za materijalnim pacijenti vrlo često zanemare svoje zdravstveno stanje.

U savremenom svijetu upravo zbog takvog načina života, savremene države kao što su Sjedinjene Američke Države svojim pacijentima obezbjeđuju više godišnjih kiropraktičkih tretmana besplatno. Kiropraktika je u svijetu priznata u mnogim državama kao najbolja preventiva kod mnogih oboljenja, a kod nas je još uvijek relativno nepoznata. Kiropraktika je zdravstvena discpilina koja se temelji na saznanju da dobro zdravlje velikim dijelom zavoso i od normalnog funkcionisanja živčanog sistema.

bolovi u leđima

Živčani sistem čine mozak i živci koji se protežu duž kičme, odakle se granaju ka svim dijelovima ljudskog tijela. Ukoliko pati kičma, pati i cijelo tijelo te može doći do raznovrsnih oboljenja. Kičma je skup pokretljivih kostiju koji započinju u fazi lobanje, a završavaju u središtu kukova. 31 par živaca pruža se od mozga duž kičme, odakle izlazi dalje prema tijelu kroz niz otvora. Izlazeći iz kičme živci tvore složenu mrežu koja utiče na cijelokupno živo tkivo u čovjekovom tijelu.

Primjena kiropraktike kod bolova u leđima

Ova grana medicine se još i naziva granom medicine 21. vijeka. Kiropraktički tretman obuhvata fizikalni pregled i pregled kičme koji obuvhata ispitivanje pokretljivosti i cijelokupnog stanja kičme. Jedan od najčešćih tegoba pacijenata jesu bolovi u leđima. Glavna kiropraktička metoda tretmana je manipulacija kičmom. Koristeći ruke Dr Boris Škarica namješta određene dijelove kičme brzim i bezbolnim potiscima koji mobiliziraju kičmu. Tokom određenog razdoblja potrebno je ponavljati ovakve tretmane kako bi se postigla željena korekcija. Najvažnije od svega je vidiljva učinkovitost već od prvog kiropraktičkog tretmana.

Doktor Boris Škarica svojim kiropraktičkim tretmanima izliječio je na stotine zadovoljnih pacijenata.

Pogledajte nevjerovatna izliječenja na linku ovdje.

Copyright © 2020 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način, bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite