+387 65 309 863
+387 65 309 863

Tenziona glavobolja je samo jedan od simptoma kod različitih vrsta glavobolja. Što je čovjek stariji vjerovatnoća da će dobiti glavobolju je sve veća. Postoji jako veliki broj uzroka glavobolje i glavobolja nije bolest nego je simptom.

Može se javiti kod metaboličkih poremećaja, psihičkih poremećaja, cirkulacijskih i tako dalje. Postoji na desetine a možda i stotine različitih uzroka. Međutim, kiropraktika otklanja preko 40% svih glavobolja. Zato što mnogo tih različitih vrsta glavobolja su posledica problema čovjeka sa vratnom kičmom. To je uglavnom cervikalna glavobolja, tenziona glavobolja, glavobolja u čelu, pulsirajuća glavobolja i ostale glavobolje koje nastaju zbog blokada u vratnoj kičmi. Sve to počinje od vratnih pršeljnova atlasa, aksisa pa sve do sedmog vratnog pršljena, a nekada i samo prva tri grudna pršljena.

Kod takvih glavobolja je tipično da se ne javlja baš prava bol. Pacijent se požali doktoru na bol koja dolazi iz potiljka što može uzrokovati jaka glavobolja u potiljku. Pa se nakon nekog vremena preseli bol na drugu stranu glave ili se osjeća jaka glavobolja u dubini očiju itd. Pacijent čak može da kaže nije da osjeća da ga boli već da mu sve to nekako smeta, ometa ga, osjeća se icrpljeno, nezadovoljno i slično.

Tenziona glavobolja

Postoji različitia simptomatologija da se neko može požaliti i na bol u tjemenu glave, glavobolju u potiljku, bol u dubini očiju. Samim tim javljaju se učestale glavobolje. Ta simptomatologija zavisi od nivoa blokade vratnih pršljenova, odnosno na kom nivou se dešavaju te blokade. Ako su blokade u sredini vratne kičme onda će dominitrati bol u vratu i u potiljku. Ako je blokada u prva tri vratna pršljena onda će te tegobe dominirati u potiljku, čelu i dubini očiju. Ekspresija tih tegoba vratnih glavobolja je jako šarolika i često zbunjujuća.

Cervikalna glavobolja može dati lažni prikaz kada nekoga boli samo jedna strana lica bilo to lijeva ili desna jer tada podsjeća na migrenu. To su takozvane pseudomigrenozne glavobolje koje se fantastično liječe kiropraktikom. Ukoliko nema ozbiljnijih ošetćenja na vratnoj kičmi sa jednim ili dva tretmana kiropraktike one uspješno se otklanjaju. Ali ako su one posledica oštećenja fasetnih zglobova, oštenjea diskova ili diskus hernija onda je to već zntano ozbiljniji problem. U ovom trenutku kiropraktika postaje jedina zdravstvena metoda za ublažavanje bolova i tegoba koji se inače ne mogu ublažiti niti jednom tabletom. Ovo su pacijenti koji uglavnom piju jako veliki broj tableta i to godinama.

Dakle svako se može pronaći u ovim opisanim problemima sa glavoboljom. Ako je to lakši problem, kiropraktika to otklanja u jedan ili dva tretmana.

Za više informacija pozovite na 065 309 863.

“Kiro centar” Sarajevo, Obala Kulina bana 10.

Janja (pored Bijeljine), Ilindanska 1.

Pogledajte nevjerovatna izliječenja na linku ovdje.

Copyright © 2021 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način i bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite