+387 65 309 863
+387 65 309 863

LJUBAV- dr Boris Škarica

25,00 KM

U knjizi “Ljubav” geneza-struktura-klasifikacija-svrha možete pronaći različite odlomke na sve teme koje se tiču ljubavi. Autor knjige je Dr Boris Škarica.

 

-Šta je to ljubav i kako su je objasnili veliki mislioci? Pročitaj više

-Zavodnik Casanova o ljubavi – pročitaj više

-Subjekt i objekt ljubavi – izvor ljubavi

-Ljubav nije samo prosta emocija

Jačina ljubavi i bezuslovna ljubav

SKU: ljubav Category: Tags: ,
Opis
Recenzije (2)

Geneza

Struktura

Klasifikacija

Svrha

2 recenzije za LJUBAV- dr Boris Škarica

  1. Josip Jozić, Dr. phil

    Pristup fenomenu ljubavi u ovoj knjizi je psihološko-medicinski (… ali), ova je knjiga i stanovita teologija ljubavi, govor o svrhovitosti ljubavi, jer ljubav ima svoju svrhu, ona nastaje, ona traje i ona ima svoj kraj. Glavni naslov knjige, međutim, upućuje na to da se knjiga u cjelini bavi fenomenom ljubavi, ali podnaslovi govore o tome da nije riječ samo o fenomenu ljubavi, nego i o fenomenu zaljubljenosti, patološke ljubavi, ljubomore i na kraju mržnje.
    – Josip Jozić, Dr. phil

  2. Prof. dr. Anela Hasanagić, psiholog

    Knjiga Borisa Škarice Ljubav: geneza, struktura, klasifikacija, svrha predstavlja originalan prikaz ljubavi kao emocije, njenog porijekla, strukture, vrsta ljubavi, a koje je namijenjeno širokomkrugu čitatelja. Posebno zanimljivim štivom se čini za psihologe i psihijatre, odnosno sve profesionalce koji se bave emocijom i dušom općenito, ali i sve druge koji žele saznati nešto više o tipovima ljubavi, te razumjeti osjećanja i emocionalne bure koje nam se dešavaju ili su se dešavale tokom života.

Napiši recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Call Now ButtonPozovite