+387 65 309 863
+387 65 309 863

Značaj kiropraktike u svijetu

dr-boris-skarica-kiropraktika 005Kiropaktika je danas u nevjerovatnom usponu u cijelom Svijetu, a naročito u njegovim najrazvijenijim dijelovima. U Americi, Kanadi i Australiji je po zastupljenosti treća zdravstvena profesija odmah iza medicine i stomatologije. Broj doktora kiroraktike u SAD raste pet puta brže nego broj doktora medicine.

Danas u SAD postoji 17 akreditovanih koledža za kiropraktiku i dva koledža u Kanadi. U SAD danas radi oko 100 000 kiropraktičara u Kanadi oko 5 000 u Australiji oko 2500 kiropaktičara. U SAD i Kanadi licencirani kiropraktičari nose naziv doktora kiropraktike.

U gotovo u svim evropskim zemljama postoje udruženje ljekara kiropraktičara čiju praksu priznaje i podržava ljekarska komora, a fondovi zdravstvenog osiguranja plaćaju njihove usluge.

Kiropraktika je postigla ovakav uspjeh zbog brzine otklanjanja tegoba, efikasnosti, neškodljivosti i štednje materijalno-tehničkih resursa. Odnos cijena/korist je na strani kiropraktike naročito kada je u pitanju liječenje lumabaga i cervikogene glavobolje, ali i drugih zdravstvenih tegoba.

 

Pomozite svojoj kičmi – živite bez bolova i tegoba.

Call Now ButtonPozovite