+387 65 309 863
+387 65 309 863

Promjene tjela trudnice

Tokom trudnoće dešavat će se različite promjene tjela trudnice. Dobićete na težini, koža će vam se rastegnuti, može promijeniti boju, a kosa Vam može izblijediti.

Većina žena prolazi kroz period emocionalnog prilagođavanja na promjene koje se dešavaju sa njihovim tijelom. Neposredno poslije porođaja još uvijek ćete izgledati ko da ste u četvrtom ili petom mjesecu trudnoće, sve dok se vaša materica ne vrati u prvobitnu veličinu. Za razliku od materice Vaš stomak će se vratiti u prvobitnu veličinu tek za nekoliko mjeseci.
Mnoge žene promjene koje su se desile u trudnoći mnogo teže podnose poslije porođaja, kada ih zahvata panična potreba da izgube na težini i svoju liniju ponovo dovedu u prijašnje stanje.

U vašem je interesu da shvatite da je Vašem tijelu bilo potrebno devet mjeseci da prođe kroz sve promjene tokom trudnoće i zato će mu poslije porođaja, realno govoreći, biti potrebno najmanje devet mjeseci da se u potpunosti opravi od svih tih promjena. Što prije priznate i prihvatite ovu istinu manja je vjerovatnoća da ćete podleći iskušenju naglog mršavljenja.

Najbolja stvar koju možete da učinite je da prihvtite promjene na sebi i da prihvatite sebe onaku kakvi ste, jer je vaše tijelo upravo izvršilo jedan od nazanimljivijih i najčudesnijih zadataka – stvaranje novog života. Zaslužujete oporavak, a vaše tijelo predah.

Promjene tjela trudnicama
Doktor Boris Škarica – doktor kiropraktike

Nevjerovatna izliječenja i izjave pacijenata pogeldati ovdje.

Copyright © 2020 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način, bez pismene dozvole

Call Now ButtonPozovite