+387 65 309 863
+387 65 309 863

Učestalo mokrenje kod žena – namještanjem lumbalnog dijela kičme problem momentalno nestaje

Učestalo mokrenje kod žena danas je jako često, a njega može izazvati takozvani joint laxity sindrom tj previše lagani i elastični ligamenti koji nisu dovoljna potpora kičmenom stubu. Tada kičmeni stub pri naporu na primer pri podizanju namještaja ili saginjanju jednostavno dođe do blokade i onda se javi ta neurogena refleksna bol.

Ona može poremetiti dalji rad organa i ne mora uopšte da boli, a može se iznenada javiti često mokrenje kod žena ili slabo mokrenje kod žena. Dešava se zabuna kada se rade kućni poslovi kao što je pranje tepiha pa se pomisli da je osoba prehlađena i da tada ima često mokrenje noću. Zapravo istina je da je takav rad konstantno u sagetom položaju i podizanje velike težine koju kičma ne može da izdrži i automatski dolazi do pomjeranja i ispadanja kičme u lumbalnom dijelu i pojavljuje se problem učestalog mokrenja.

Učestalo mokrenje kod žena

Kada se namjesti donji dio kičme i kada se namjesti sakroilijakalni zglob taj poziv na učestalo mokrenje momentalno nestaje. Dakle nije bila infekcija, nego je bila jedna neuralična reakcija koja izaziva učestalo mokrenje kod žena bez bolova ili učestalo bolno mokrenje kod žena. Često se javlja i kod kod žena u trudnoći ili kod žena koje imaju učestalo mokrenje u menopauzi. Najčešće, postoji jedna armija ljudi a najviše žena koje troše antibiotike zbog navodne hronične upale mokraćnog mjehura jer se često mokri. Postoji mnogo žena koje se žale na bolove u predjelu jajnika,a koje liječe godinama hroničnu upalu jajnika različitim antibioticima, a zapravo nikada nisu imale upalu jajnika. To su sve refleksni bolovi koji se prenose u predio jajnika i zaista jajnik je na dodir bolan, ali kada se izvrši deblokada donjeg dijela kičme bol momentalno nestaje.

Ovakve dijangostičke greške su česte, a nažalost vrlo lako se poseže za antibioticima ili medikamentima a to bi trebalo da bude zadnja opcija.

Za više informacija pozovite na 065 309 863.

“Kiro centar” Sarajevo, Obala Kulina bana 10.

Janja (pored Bijeljine), Ilindanska 1.

Pogledajte nevjerovatna izliječenja na linku ovdje.

Copyright © 2020 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način i bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite