+387 65 309 863
+387 65 309 863

Depresija- savremena metoda liječenja akupunkturom

Kiropraktika i akupunktura su naizgled nespojive metode liječenja. One se međusobno dopunjuju i imaju prednost da su obje prirodne metode liječenja. Savremeni čovjek pribjegava ovakvim metodama liječenja zbog nusefekata različitih lijekova. Česta tegoba današnjeg čovjeka koju akupunktura liječi je depresija.

Akupunktura je stara više hiljada godina i ona se sa Istoka prenijela na Zapad. To se desilo zbog uspjeha u liječenju i otklanjanja mnogih zdravstvenih tegoba. Kiropratika je mlada grana u liječenju. Zbog svoje efikasne metode liječenja veoma brzo se proširila iz Amerike i došla na naše prostore.

depresija

U praksi Dr. Borisa i Bojane Škarica pacijenti su insistirali samo na jednoj ili drugoj metodi liječenja. Posledjih godina često se dešava da se kombinuje i kiropratika i akupunktura.

Zdravstvene tegobe koje liječi kiropraktika i akupunktura?

Ako su u pitanju tegobe kao što su: glavobolje, vrtoglavice, bolova u ramenima, otežanog udisaja veoma često radi se kiropraktika. Ako su u pitanju jaka bolna stanja, koja nose sa sobom blokadu određenih pokreta a to znači da osoba ne može da podigne ruku zbog bola u ramenu, ili ne može pravilno da hoda zbog bolova u nogama onda se radi i akupunktura.

Koje probleme najčešće tretira akupunktura u kombinaciji sa kiropraktikom?

To su pacijenti koji su obično prošli sve metode liječenja i nisu mogli naći pomoć tj. kada izgube nadu da mogu riješiti svoj zdravstveni problem. U tim momentima dolazi takozvano stanje depresija koju liječe akupunktura i kiropraktika. Ovakvi pacijenti koji su bili ko Dr Borisa i Bojane Škarica su obično pacijenti koji su imali glavobolje po 20-30 godina i dugogodišnje bolove iza grudne kosti, lupanje srca.

Česti psihički problemi pacijenata koji imaju probleme sa cijelim organizmom?

Današnji čovjek ima prevelike zahtjeve u zavisnosti od sredine u kojoj živi. Pod stalnim je pritiskom i stalnim tenzijama i zbog svih zdravstenih tegoba koje on objektivno osjeća on ne može da ispuni zahtjeve sredine. Ovo je razlog zašto se javlja depresija i stres. To su sve zdravstvene tegobe koje čovjek ima zbog subluskacije određenih segmenata kičme i zato se žali i na umor, vrtoglavicu, trnjenje ruku, lupanje srca, i otežan udisaj. Takav pacijent kada dođe kod ljekara, a nalazi mu budu uredni vrlo čestu kažu to je depresija ili vi ste pod stresom. To je takozvana lažna depresija gdje se pacijent žali na mnogo različitih zdravstvenih tegoba. Zbog toga on postaje neraspoložen, bezvoljan, nema volje za druženjem i povlači se u sebe.

Da li se kiropraktički tretman preporučuje i zdravim ljudima koji nemaju zdravstvenih tegoba?

Savremeni čovjek zbog posla koji obavlja, dugo sjedi ili nepravilno radi neke aktivnosti veoma često dovodi do blokada u samom kičmenom stubu a da pritom i ne mora imati bolove u kičmi.

Copyright © 2020 Dr. Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati. Nije dozvoljeno pohraniti u bilo kakvom pretražnom sistemu niti prevoditi na bilo koji jezik u bilo kojem obliku ili na bilo koji način, bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite