+387 65 309 863
+387 65 309 863

Uticaj kiropraktike širom svijeta

Način življenja i brzina kojom valja prerbroditi različite zdravstvene izazove, za posledicu imaju nebrojen niz tegoba opasnih za zdravlje. Na primer to su: otežan hod i kriva kičma. Zvanična medicina još uvjek nema odgovore za čitav spektar oboljenja koja napadaju organizam čovjeka. Mnoga od njih su vezana za glavobolje, vrtoglavice, bolove u kičmi i zjedlici, bolove u zglobovima (ekstremitetima) ali i različitim funkcionalnim poreremćajima.

Kao primjer navodi se uticaj kiropraktike u svim djelovima svijeta počevši od Sjedinjenih Amerčikih Država gdje kiropraktika imam zaseban status zdravstvene profesije. U Njemačkoj predstavlja dio službene medicinske prakse.

Uspješan primjer izliječenja Selme Huremović

Selma je za Dr Škaricu čula u Švedskoj gdje i živi. Njeni problemi započinju od šeste godine kada se javljaju bolovi u cijelom tijelu. Uz otežan hod koji je u kontinuitetu mogao trajati ne više od dva minuta javlja se veliki broj zdravstvenih tegoba kao što su kriva kičma, izbačena ključna kost sa tendencijom daljnjeg pogoršanja.

kriva

Osim toga Selma je imala težak izgovor, probleme sa gutanjem i nesanicu. Dugi niz godina liječila se u Švedskoj bez jasne liječnike dijagnoze jer zvanična mediicna nije mogla pronaći uzork niti lijek. Zbog specifičnog hoda obuću je mijenjala svake dvije sedmice zbog istrošenosti. Poslije dvije operaicje situacija i dalje ostaje nepromijenjena. Morala je nositi korzet koji pridžava kičmu uz liječničku preporuku za nastavak života u invalidskim kolicima.

Kada se tako nešto kaže mladoj osobi život se ruši a očaj pravi prostor za sve one ružne misli koje se jave u takvoj situaciji. Nakon što je saznala o uspiješnim i dokazanim metodama liječenja koje primjenjuje Dr Boris Škarica te godine dolazi na pregled. Kao izuzetno težak slučaj Selma je prošla sedam tretmana, zdravstvene tegobe nestaju a na lice se vraća osmijeh uz želje koje imaju sve djevojke njenih godina.

Izjava Selme Huremović nakon tretmana kod Dr Škarice

Sa trinaest godina sam dobila tegobe sa bolovima, teško pisanje i još teže hodanje uz sve više i više tegoba. Posle su mi sve više ispitivanja radili. Vadili su mi uzorak dva puta iz mišića i jednom je to pregledano u Švedskoj a jednom je poslato u Njujork, međutim nisu ništa mogli ustanoviti. Prije posjete kod doktora Borisa izgubila sam dosta nade za nešto normalnog života. Bila sam ubijeđena da je to to i da sve manje i manje mogu imati normalan život. Sve manje i manje sam kao ostali mojih godina, nade za boljim životom nije bilo. Od prvog tretmana me je popustio bol u kičmi i lakše sam hodala, lakši govor imam i posle četranest dana sam opet bila kod Dr Borisa ali tada kada sam ušla, bila sam u štiklama

Ozdravljenje i novi život za Selmu

Invalidska kolica više nisu opcija za Selmu, naportiv ona sada ima priliku birati različite modne detalje sa trendovskim štiklama kao i ostale djevojke njenih godina. Već nakon prvog tretmana došlo je do velikog olakšanja a svaki sledeći tretman vodio je Selmu do ozdravljenja.

Pogledjate kompletnan video i izjavu Selme Huremović i ostalih pacijenata.

Copyright © 2020 Dr. Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu niti prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način, bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite