+387 65 309 863
+387 65 309 863

Bolovi u vratu i glavi- Spisak SVIH tegoba koje uzrokuju vratni pršljenovi

Ako se javljaju bolovi u vratu i glavi, zatezanje u vratu ili smanjena pokretljivost, bolovi u potiljku, bolovi u čelu, bolovi u korjenu nosa onda se sa VELIKOM vjerovatnoćom može pretpostaviti da se radi o problemima koji potiču iz gornjeg dijela vratne kičme.

Dr Boris Škarica

U gornjem dijelu vratne kičme se nalazi i simpatikus gdje kroz vrat prolaze krvni sudovi, tako da ako su pogođena PRVA TRI vratna pršljena može doći i do problema sa krvnim pritiskom. Odatle potiču dalji problemi, a to su: gubitak svijesti, osjećaj neravnoteže, lupanje srca, omaglica i druge tegobe koje su vezane za vrat i glavu.

Međutim, ako je pogođen SREDNJI DIO VRATA tada se obično jave bolovi u vratu i glavi, zatezanje u vratu, bol u ramenu, bol u medijalnoj strani lopatice koji zna biti jako nezgodan. Vratni pršljenovi i glavobolja kao i vratni pršljenovi i vrtoglavica su takođe povezani kao uzrok nastanka tegoba glavobolje, vrtoglavice, omaglice, nemogućnosti uspostavljanja pravilne ravnoteže tijela i dr. Ostali simptomi koji se mogu javiti u ovom predjelu vrata su bol iza grudne kosti, kod žena se često može javiti bol u dojkama koji su jako uznemiravajući. Sve ovo navedeno se otklanja sa nekoliko kiropraktičkih tretmana.

Bolovi u vratu
Dr Boris Škarica

Ako je pogođen DONJI DIO VRATA i vratne kičme, onda će se te tegoba prezentirati kao bol u ramenom pojasu, težina u ramenom pojasu, bol u samom ramenu, otežana pokretljivost ramena, trnjenje prstiju, strujanje niz ruke i tako dalje.

Ukoliko su bolovi u GORNJEM DIJELU GRUDNE KIČME može se javiti lupanje srca, aritmije, otežani udisaji, problemi sa funkcijom dijafragme, blaga klizajuća hijatus hernija ili želudačna kila, žgaravica, mučnina, podrigivanje, nadimanje. Pacijenti urade gastroskopiju, a sve je u redu, međutim pacijent ima brojne tegobe i onda jednostavno doktori se tu nađu pred jednim zidom i nemaju objašnjenje.

Kiropraktika je zdravstvena metoda koja liječi sve ove tegobe ako su povezane sa kičmenim stubom, gdje u većini slučajeva i jesu.

Za više informacija pozovite na 065 309 863.

“Kiro centar” Sarajevo, Obala Kulina bana 10.

Janja (pored Bijeljine), Ilindanska 1.

Pogledajte nevjerovatna izliječenja na linku ovdje.

Copyright © 2021 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način i bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite