+387 65 309 863
+387 65 309 863

Želudačna kila se javlja kada mali dio želudca prolazi kroz otvor na dijafragmi. Kada određeni mišići koji kontrolišu gutanje postanu slabi želudac može da se popne u donji dio jednjaka i izazova neprijatnosti.

Hijatalna Hernija simptomi

Jedan od prvih simptoma koji se javljaju su gorušica i podrigivanje.Takođe vrlo često javlja se i osjećaj pritiska ispod grudne kosti nakon obroka, vraćanje hrane, ponekad ubrzan rad srca i bol u gornjem dijelu stomaka odakle se dalje bol širi u leđa, vrat i ramena.   U današnje vrijeme ljudi koji imaju preko pedeset godina često imaju želudačnu kilu, a da toga nisu svjesni jer nemaju simptome.

Stanja koja najčešće dovode do pojave hijatalne hernije:

Nepravilna ishrana, prekomjerna tjelesna težina, određene bakterije, trudnoća, podizanje teških predmeta, nedovoljna fizička aktivnost, alcohol, pušenje, stres I genetske predizpozicije.

Savjeti za ublažavanje tegoba koje izaziva želudačna kila: Lagana I zdrava izbalansirana ishrana sa puno vitamina I minerala. Preporučuje se nekoliko manjih obroka u toku dana. Izbjegavati jaku, masnu, prženu I tešku hranu.

želudačna kila

Potpuno izliječenje – Želudačna kila

Najefikasniji prirodni način izliječenja želudačne kile podrazumjeva primjenu manuelne tehnike namještanja želudca i masaže. Veoma je važno da takve tretmane izvodi stručna i sertifikovana osoba, jer pogrešan pristup liječenju može dovesti do katastrofalnih posljedica i dovesti do pogoršanja prethodnog stanja.

Dr Boris Škarica kiropraktiku je usavršavao u Jeni, Potsdamu, Lajpcigu, Berlinu i Hamburgu gdje je stekao sertifkat udruženja doktora kiropraktičara iz Berlina – GDMM AMM Berlin. Na usavršavanju u Hamburgu stekao je diplomu kiropraktičara Tompsonove kiropraktike. Član je Udruženja ljekara kiropraktičara iz Berlina – GDMM AMM Berlin.

Sa saradinicom Bojanom Škaricom koja je diplomirani kiropraktičar i akupunkturista sa međunarodinim sertifikatom, vodi veoma uspješnu i poznatu praksu za kiropraktiku i akupunkturu u Janji pored Bijeljine i u Sarajevu.

Kompletnu biografiju možete pogledati ovdje.

Zakazivanje I informacije na broj 065 309 863.

Nevjerovatna izliječenja Dr Škarice možete pogledati ovdje.

Copyright © 2020 Dr. Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu niti prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način, bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite