+387 65 309 863
+387 65 309 863

Primjena kiropraktike je moguća kod starijih osoba ako nema kontraindikacija. Ako nema teške osteoporze, spontanih fraktura pršljenova ili rebara, malignih oboljenja i tako dalje i ukoliko je kičma uopšte pokretljiva. Posle 50-te godine nastupaju degenerativne promjene na kičmi koje su povezane sa koštanim izraslinama, sa okoštavanjem i smanjenom pokretljivošću. Ponekad čak i sa srastanjem i potpunom ankilozom zglobova. U tom slučaju ako su okoštavanja napredovala da je kičma nepokretna onda kiropraktika nije opcija.

primjena kiropraktike

Da li je moguće potpuno izliječenje?

Osobe koje nemaju ovakva teška stanja i koji su zadržali pokretljivost kičme u dubokoj starosti oni mogu da se podvrgnu kiropraktičkim tretmanima. Ljudi starije životne dobi imaju puno tegoba iz različitih razloga sa različitim oboljenjima organa. Postoje i osobe starije životne dobi koji su defakto zdravi ali se žale na glavobolju, bolove u vratu, bolove u kičmi, bolove u stomaku a svi su im organi u redu. Većina tih pacijenata ima te tegobe zbog degenerativnih promejna na kičmi. Vremenom kanali koštani kroz koje prolaze nervi koji izlaze iz kičme okoštavaju i oni vrše kompresiju tih nerava. To nije direktni pritisak već samo povećavaju pritisak oko nerava i ometaju njegov rad. Takve osobe imaju jako mnogo tegoba i ne mogu se liječiti ni na jedan drugi način osim kiropraktikom. Kada se poboljša pokretljivost kičme i rasteretimo pritisak na te nerve onda dolazi do drastičnog poboljšanja. Kiropraktikom ne možemo da otklonimo staračke tegobe u potpunosti, ali se može smanjiti njihov broj i smanjiti njihovu jačinu. A ono što je najvažnije za starije osobe je da se poboljša stabilnost hoda i pokretljivost što je iznimno važno. Kada neko u 70-toj godini života ne mora da koristi pomagala, već može da hoda samostalno ili da ne koristi tablete protiv bolova, to je već veliki uspjeh.

Kompletan video Primjena kiropraktike kod osoba starije životne dobi i izliječenje pogledajte ovdje.

Pogledajte nevjerovatna izliječenja na linku ovdje.

Copyright © 2020 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način, bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite