+387 65 309 863
+387 65 309 863

Pojam Vratna diskus hernija predstavlja problem diskusa koji su smješteni između pršljenova koji su takoreći složeni jedan na drugi. Samim tim oni čine kičmeni stub. Doktorica Edina Bilić-Komarica inače specijalista interne medicine na kliničkom centru u Sarajevu. Zbog problema sa diskus hernijom došla je u ordinaciju Dr Boris Škarica na kiropraktički tretman.

Došla je po preporuci nekih svojih kolega jer je neko od njih imao slične simptome koje i ona sama ima a to je diskus hernija. Ima 6 diskus hernija od kojih su cervikalna tj vratna diskus hernija. Zajedno sa lumbo-sakralnim dijelom koji se proteže duž čitave kičme, odnosno u krajnjem dijelu kičme. Kod ove pacijentkinje problemi sa kičmom postoje 17 godina. Rađene su različite dijagnostičke procedure gdje su se ti problemi i utvrdili. U jednom trenutku stanje se naglo pogoršalo zbog rada na poslu i jednim banalnim pomjeranjem stola gdje su nastali jaki bolovi. Kičma je takoreći “kvrcnula”, javio se bol u vratu, težina između plećki, potiljačna glavobolja.

Kolege doktori su joj savjetovale da se operiše. Međutim, pacijentkinja je željela da pokuša da prođe bez operacije i došla je u ordinaciju Dr Boris Škarica. Bila je ukupno dva puta, i posle odrađenih kiropraktičkih tremana iscrpne detaljne anamneze bol je znatno olakšana. Iako joj je stanje dosta ozbiljno na osnovu dijagnostičkih procedura, magneta koje je već radila.

Vratna diskus hernija

Poboljšanja su nastupila, nakon nekoliko dolazaka bolovi su prestali, uspostavljena je ravnoteža pri hodanju. Dešavale su se promjene, javljala se vrtoglavica i gubitak ravnoteže ili bacanje u desnu stranu, mučnine, žgaravice, ukočenost nogu i ruku. Većinu ovih tegoba koje je imala nije pripisivala kičmi iako je ljekar, ali se na kraju ispostavilo da su sve te tegobe nastala od cervikalnog (vratnog) dijela.

S obzirom na trenutno stanje ona ne mora ići na operaciju i operacija uvijek treba biti poslednja varijanta ako lijek postoji.

Za više informacija pozovite na 065 309 863.

“Kiro centar” Sarajevo, Obala Kulina bana 10.

Janja (pored Bijeljine), Ilindanska 1.

Pogledajte nevjerovatna izliječenja na linku ovdje.

Copyright © 2021 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način i bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite