+387 65 309 863
+387 65 309 863

Jaka glavobolja u potiljku česta je pojava kod mnogo pacijenata. Pored ovakve vrste glavobolje javlja se i glavobolja na jednoj strani lica. Sam početak glavobolje potiče iz vrata prema potiljku a zatim prema čelu. Često se takvi pacijenti žale na bolove u dubini očiju.

Kada osoba ima bol glave u potiljku često mu smeta dnevna svjetlost, smeta im buka. Nerijetiko su povezane sa mučninom i povraćanjem i to su takozvane cervikogene glavobolje. Od 1983. godine ovaj tip glavobolja je uvršten u registar glavobolja. Od tada do do danas medicina je shvatila da jedan ogroman broj pacijenata pati od glavobolje zbog problema u vratnoj kičmi. Tako je cervikalna glavobolja izbila u prvi plan što se tiče simptomatologije i ona predstavlja značajan problem. Po svojoj simptomatologiji one takođe liče na migrenozne glavobolje koje su potpuno drugog uzroka i liječe se na sasvim drugačiji način.

Nažalost hemicefalične glavobolje ili glavobolja koja zahvata samo jednu stranu glave ili glavobolja na potiljku i u frontalnim sinusima često se zamjene za prave migrene. Često se ozvaniče i kao glavobolje koje nastaju u frontalnim sinusima ili glavobolja nekog drugog uzroka. Najbitnije od svega je to da se one pogrešno liječe.

Jaka glavobolja u potiljku

Jaka glavobolja u potiljku uzrok

Kada diplomirani kiropraktičar otkrije na kom niovu kičme je došlo do blokade on vrlo jednostavno i brzo razriješava problem kao što je jaka glavobolja u potiljku. Često su ovakve glavobolje trajale u nekim prekidima i povremeno ili dugi niz godina.

Zna se da su za ovakve tipove glavobolja odgovorna prva tri spinalna nerva u vratu. Kada se ponovo mobiliziraju vratni pršljenovi atlas, aksis i treći vratni pršljen te glavobolje nestaju momentalno a često zauvijek.

Ponekad se one mogu javiti ponovo, ali ne u onoj mjeri i jačini u kojoj su bile prije nego što je primjenjena kiropraktika. Vrlo je česta kombinacija takvih jednostranih cervikalnih glavobolja sa vrtoglavicom, sa smetnjama u vidu, bolovima u dubini očiju. Tada može doći i do žigova u glavi, čestog osjećaja umora, iscrpljenosti i dekoncentracije. Dakle, one se javljaju sa drugim simptomima i tegobama što dodatno zbunjuje doktore školske medicine. Takve pacijente obično šalju psihijatrima, očnim ljekarima, specijalistima za uho grlo i nos, neurolozima. Oboljenje se na kraju ne pronađe i tu se uglavnom stane.

Pacijenti koji kod kojih je problem cervikalna glavobolja imaju i niz drugih tegoba i sve se to rješava na isti način a to je da se primjenjuje kiropraktika tj kiropraktički tretman.

Za više informacija pozovite na 065 309 863.

“Kiro centar” Sarajevo, Obala Kulina bana 10.

Janja (pored Bijeljine), Ilindanska 1.

Pogledajte nevjerovatna izliječenja na linku ovdje.

Copyright © 2020 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način i bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite