+387 65 309 863
+387 65 309 863

Bol u vratu i potiljku: pogledajte šta se dešava kada se ignoriše osećaj vrtoglavice

Pacijentkinja Altijana Mešić je imala more različitih tegoba kao što je pritisak u vratu i potiljku, osjećaja nepodonošljive težine u ramenom pojasu, zatezanja i bolova u vratu. Za kratko vrijeme broj tegoba je rastao pa je došlo do otežane pokretljivosti, bolova u potiljku, bolova u tjemenu i dubini očiju. Takođe se žalila na vrtoglavice i bolove u korjenu nosa i još mnogo drugih tegoba.

Vremenom ta bol joj je postajala normalna pojava kao da će morati sa tim da živi cijeli život. Nosila se sa mišlju da ti bolovi treba da budu stalno prisutni i da ih stalno osjeća. Tražila je pomoć kod svog porodičnog ljekara, pokušavala je sa različitim fizikalnim tretmanima, međutim to nije dalo rezultate.

Tegobe su bile toliko jake da ujutro kada ustane bolovi su se počeli javljati u kompletnom tijelu počevši od ramena, preko kompletnog tijela do nogu. Njeni problemi najviše su se manifsetovali kroz vrtoglavice, česte glavobolje, jaka glavobolja u potiljku i sljepočnicama, mučnine, bolovi u želucu. Svi ovi navedeni razlozi naveli su je da se javi kod doktora Borisa Škarice.

Ona je imala tegobe u svim organskim sistemima i posle tri godine različitih bolova, tegoba, različitih funkcionalnih pormećaja ona je bila jedna potpuno iscrpljena osoba koja više nije imala snage za osnovne životne obaveze. Njen radni kapacitet je znatno bio smanjen i što je najgore ona je u njeno ozdravljenje.

pritisak u vratu i potiljku

Teško i traumatično iskustvo izazvano kada se javio pritisak u vratu i potiljku

Najteže faze su počele upravo iz ovih navedenih razloga tako da je dva puta završavala u hitnoj pomoći. Pored toga, bilo je još nekoliko drugih tegoba kao što je lupanje srca i otežano disanje. Ti simptomi su njoj jako ličili na infarkt. Sve što je tamo dobila je medikament za smirenje, mejerenje EKG-a i po njima to ništa nije bilo strašno. Doživjela je potpunu nesposobnost za obavljanje svog posla. Stanje bude toliko loše da ne može da se kreće, razmišlja i da hoda.

Ovakvih osoba ima na hiljade u Bosni i Hercegovini koji se žale na slične tegobe kao što je imala ova gospođa. Sve ovo je trajalo jedno vrijeme i tada počinju problemi kod kuće zbog toga što je počela da se povlači u sebe iz razloga što se nije osjećala dobro. Jedno vrijeme je koristila i antidepresive i javljala se mnogim ljekarima i na svim tim pregledima njoj su nalazi bili u redu. Na kraju je pomislila da sa njom nije nešto u redu i javila se neuropsihijatru koji joj ponovo daje medikamente za smirenje i dovodi je u još goru situaciju.

Na kraju kada je došla u kiropraktičku praksu Dr Škarica bila je toliko iscrpljena i požalila se na sve ove tegobe koje je imala. Urađen joj je jedan tretman i već joj je bilo mnogo bolje. Kasnije je imala još nekoliko tretmana dok sve tegobe nisu bile riješene. Sve to govori da su sve ove tegobe zapravo dolazile zbog poremećaja u kičmenom stubu.

Kompletan video možete pogledati ispod:

Za više informacija šta je kiropraktika pogledajte ovdje.

kiropraktika Sarajevo – Kiro centar Sarajevo

Za više informacija pozovite na 065 309 863.

Pogledajte nevjerovatna izliječenja na linku ovdje.

Copyright © 2021 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način i bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite