+387 65 309 863
+387 65 309 863

Kako izgleda fizikalni pregled pacijenta prije kiropraktičkog tretmana

U kiropraktici se mnogo vremena posvećuje za fizikalni pregled pacijenta ili detaljnoj anamnezi i to su instrumenti kojima se dolazi do dijagnoze. Svaki simptom i svaka tegoba je jako važna, za razliku od ostalih doktora porodične medicine koji ovo zanemaruju. Medicina se više fokusira na strukturu dok se kiropraktika više fokusira na funkciju.

U ordinaciji Dr Boris i Bojana Škarica simptomi pacijenta su vodilja ka dijagnozi. Ako neko ima tegobe kao što su bolovi u ramenom pojasu, težinu u ramenima, strujanje niz ruke, bolove u šakama, trnjenje šaka. Ponekad se dešava ako je popustio stisak u šakama to upućuje na jedan poseban dio perifernog nervnog sistema ili cervikobrahijalni pleksus koji je često u igri. On sam ne mora biti oštećen, ali može biti poremećena njegova funkcija blokade donjeg djela vratne kičme. Ako postoje tegobe glavobolje (potiljačne ili čeone), frontalni bolovi u sinusima, bolovi u dubini očiju, smetnje sa vidom i sluhom to upućuje na jedan drugi sindrom a to je cervikocefalični sindrom koji je takođe poznat u medicini. Međutim, medicina nema načina ili mehanizam kako se otklanjaju te tegobe.

fizikalni pregled pacijenta

Dakle, fizikalni pregled pacijenta tj detaljno ispitivanje pacijenata je jako važno. Potrebno je vjerovati pacijentima, a velika je greška kada ljekari ne vjeruju svojim pacijentima. Niko neće dolaziti bez razloga kod doktora, zato što uvijek ima drugih i interesantnijih načina da čovjek ispuni vrijeme nego da ide posjećivati ljekare a da mu se nešto ne dešava.

Savremeno doba ima savremenu patologiju, savremenu simptomatologiju i mora imati savremeno liječenje a to je kiropraktika.

Pogledajte nevjerovatna izliječenja na linku ovdje.

Copyright © 2020 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način, bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite