+387 65 309 863
+387 65 309 863

Tretman kiropraktike se radi u roku od nekoliko minuta. U zavisnoti od tegoba kao što su glavobolja, mučnina, bol u vratu, bol u ramenima zavisi i broj kiropraktičkih tretmana. Kiropraktika je zdravstvena metoda savremenog doba koju jedino licencirani i sertifikovani kiropraktičar sa velikim procentom uspješnosti može uspješno raditi. U videu se može pogledati detaljan tretman, simptomi, tegobe i ono najvažnije da je tretman bezbolan.

Dr Boris Škarica je najbolji kiropraktičar i jedini licencirani kiropraktičar u Bosni i Hercegovini sa diplomama iz Berlina i Hanburga.

Kroz detaljne korake opisaćemo kako tretman kiropraktike izgleda i ponašanje pacijenta prilikom tretmana. Prilikom svakog kiropraktičkog tretmana potrebno je izvršiti detaljnu anamnezu kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje pacijenta i simptomi koje on ima. Neki od njih su bolovi u grudnom košu, bolovi iza grudne kosti, probadanje iza grudne kosti bilo na jednoj ili drugoj strani grudnog koša, bolovi u dojkama. Tegobe koje kiropraktika takođe tretira su bolovi između plećki, neke strašno bolne tačke koje se nalaze između lopatica. Pacijenti se masovno javljaju doktorima kako bi im pokušali riješti ove tegobe, ali u većini slučajeva to bude bezuspješno.

Tretman kiropraktike

U videu koji možete pogledati gore iznad u tekstu se vidi kako se izvodi tretman kiropraktike, da li je on bolan ili ne i reakciju pacijenta na tretman. Kamere su uspejele zabilježiti jedan zvuk, a to je bio zvuk deblokade 10 i 11 grudnog pršljena. Ukoliko dođe do blokade ova dva pršljena onda se može desiti probadanje u predjelu želuca tj. kieslinu, mučninu, žgaravicu, nagon na povraćanje, bolove pod rebarnim lukovima, otežane udisaje koji su povezani sa blokadama rebara. Rebra se hvataju sa jedne strane na grudnu kost, a drugi kraj rebara se hvata za grudni dio kičme.

Pacijenti koji imaju teret u ramenom pojasu, bolove u vratu, bolove u potiljku koji zrače prema čelu a često i prema ramenima rješavaju probleme vrlo jednostavno. Doktor takođe u videu prikazuje i drugi kiropraktički zahvat, a u pitanju je tretman gornjeg dijela grudne kičme i ramenog pojasa. Ponovo se čuje jedan zvuk kao klik, a u pitanju je deblokada pršljenova gornjeg dijela kičme . Sada ovaj pacijent koji je imao mnoštvo tegoba ih više neće imati. Neće morati trošiti medikamente, neće morati ići na beskrajna snimanja koja ne donose nikakvu dijagnozu.

Tretman kiropraktike

Ovakva brzina liječenja i izliječenja je najveći kvalitet koju kiropraktika može da ponudi.

Za više informacija o kiropraktici više možete saznati na linku ovdje.

Copyright © 2021 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način i bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite