+387 65 309 863
+387 65 309 863

Kičma kao stub ljudskog organizma može da napravi čovjeku dosta problema ukoliko nije u funkcionalnom stanju. Tegobe kao što su glavobolja, vrtoglavica, bol u ramenima i vratu i ostale kiropraktika uspješno rješava ukoliko se utvrdi da je uzrok kičma. Često se dešava da kada pacijent ovakve tegobe prijavi kod svog porodičnog ljekara on ga u većini slučajeva neće uputiti kod kiropraktičara.

Činjenica danas je da filmske zvijezde, pjevači ili vrhunski sportisti imaju kiropraktičara uz sebe. Razlog tome je zato što kiropraktičar razriješava blokade koštanog sistema, a naročito kičmenog sistema. Na primer, ako se jednom košarkašu poremeti statika i dinamika vratne kičme on sigurno više neće imati preciznost šuta kao što je to kod košarkaša kojem je statika i dinamika cijele kičme uredna. Drugi problem koji se može javiti je da dođe do pomjeranja zdjelice a to uslovaljava skraćivanje jedne noge. To se drugačije zove relativno skraćivanje noge. Kiropraktika postaje uslov bez kojeg se ne može. U Sjedninjenim Američkim Državama ljudi idu preventivno jednom u tri mjeseca kod kiropraktičara da bi mu eventualno razriješio subluksacije ili blokade koje kičma može da ima. Samim tim oni se osjećaju bolje i motivisanije.

kičma

Porremećaji u vratu su vrlo česti zbog čestog rada sa računarima. Ovi poremećaji dovode do spazama krvnih sudova koji vode krv prema mozgu, a to često dovodi do jutarnjeg osjećaja zamora, smanjene koncentracije, smanjene memorije, vrtoglavica, omaglica, bolova u vratu i jako remeti rad organizma svakog čovjeka ili sposobnost sportiste da dostigne svoj maksimum.

Muzičari, pjevači često imaju potrebu za kiropraktičarom zbog nemogućnosti artikulacije željenog tona zbog toga što nema dobru artikulaciju i koordinaciju glasnih žica. Ili imaju dojam da ne mogu da daju onaj svoj forte tj maksimalnu jačinu zvuka zbog toga što ne može da udahne dovoljno vazduha. Ako dođe do smicanja rebara na kostovertebralnim zglobovima, a to su zglobovi na kojima se vezuju rebra za kičmu onda ta osoba neće moći da raširi ta rebra jer su ona blokirana i ne može da udahne dovoljno vazduha.

Dakle, kiropraktika je vrlo bezazlena metoda liječenja ali zahtjeva dobru vještinu i trening. Dr Boris Škarica je sertifikovani kiropraktičar sa diplomom iz Berlina. Njegovu biografiju pogledajte ovdje.

Dr Boris Škarica

kiropraktika Sarajevo – Kiro centar Sarajevo

Za više informacija pozovite na 065 309 863.

Pogledajte nevjerovatna izliječenja na linku ovdje.

Copyright © 2021 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način i bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite