+387 65 309 863
+387 65 309 863

Prirodni lijek protiv bolova u kičmi ledjima i nogama

Kiropraktika se smatra kao prirodni lijek protiv bolova u kičmi ledjima i nogama. Doktor Boris Škarica je usavršavao različite stilove kiropraktike u Njemačkoj i postao prvi sertificirani kiropraktičar u Bosni i Hercegovini sa sertifikatom iz Berlina. Ono što je jako važno jedini je ginekolog u Evropi koji može da otkloni bolove kod trudnica bez ikakve upotrebe lijekova.

Kiropraktika je manuelna metoda koja koristi ruke ljekara kako bi se došlo do dijagnoze i kako bi se odradila terapija kod funkcionalnih poremećaja kičmenog stuba. Dakle, ljekar kiropraktičar treba utvrdi gdje je smanjena pokretljivost na kičmi i onda odgovarajućim zahvatima namješta odnosno ponovo vraća taj segment u prvobitnu pokretljivost i funkciju. Na taj način dolazi do poboljšanja brojnih tegoba koji su i nastali zbog funkcionalog ispada pršljena kičme. Kada se kaže manuelna metoda podrazumjeva se da je to prirodni lijek protiv bolova u kičmi ledjima i nogama.

Kiropraktika se pored namještanja kičme još bavi i rješavanjem brojnih tegoba koje su posljedica takvih poremećaja. Preporučuje se svim ljudima kojima se zbog slabe pokretljivosti kičme javljaju i druge tegobe kao što su: glavobolja i vrtoglavica, omaglice pred očima, šumovi u ušima, otežana pokretljivost u vratu, bol u vratu lupanje srca i sve ostale tegobe koje su posledica funkcionalnog poremećaja kičmenog stuba.

Prirodni lijek protiv bolova u kicmi ledjima i nogama
Dr Boris i Bojana Škarica

Naročito je interesantna i dragocjena u akušerstvu kod trudnica koje imaju bolove u dnu stomaka, koje učestalo mokre, koje imaju povećanu napetost maternice. To se ranije liječilo uz pomoć lijekova ali danas uz pomoć kiropraktike ti bolovi se mogu otkloniti momentalno i trudnica ustaje sa kiropraktičkog stola bez ikakvih bolova i tegoba. To je jedan dragocjen doprinos kiropraktike u akušerstvu.

Prednosti kiropraktike su brojne a najveće su: brzina, bezbolnost, vještina, efikanost i činjenica je da ne troši materijalne i ljudske resurse u onoj mjeri u kojoj to čine dosadašnje metode. Na primer bolovi kod trudnica u stomaku moguće je otklonit u roku od jednog minuta bez bola što govori o efikasnosti kiropraktike.

Kičmeni stub može uticati kao uzrok različitih vrsta tegoba kod čovjeka. Počevši od glavobolja i vrtoglvica, do bolova u vratu, bolova u donjem dijelu kičme, ubrzanog rada srca, bolova u grudnoj kičmi, bolova ispod plećke, bola u dubini očiju i još mnogo toga. Takav pacijent koji posjeti dosta različitih specijalista dobija mnogo lijekova i dokumentacije, a pri tome mu ni jedan taj lijek neće izliječiti njegov problem dovodi ga do stadijuma da li on to sve umišlja kada ni jedan doktor ne može da mu pomogne. Tada nažalost može doći do deresivnog stanja.

Svi pacijenti koji imaju ovavke vrste tegoba su za kiropraktiku ukoliko se žele osloboditi višegodišnjih tegoba.

Pogledajte nevjerovatna izliječenja na linku ovdje.

Copyright © 2021 Dr Boris i Bojana Škarica. Sva prava zadržana.

Nijedan dio ove publikacije ne smije se reprodukovati, prenositi, prepisivati, pohraniti u kakvom pretražnom sistemu. Ne smije se prevoditi na bilo koji jezik, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način i bez pismene dozvole.

Call Now ButtonPozovite